TakarNet - Földhivatali szolgáltatások hálózaton
TakarNet
TakarNet

Ingatlan-nyilvántartási adatok szolgáltatása

A földhivatal az általa vezetett közhiteles nyilvántartásból az ügyfél írásbeli kérelmére különböző - jogszabályban meghatározott - adatszolgáltatásokat teljesít. Az adatszolgáltatáshoz szükséges kérelem nyomtatványok, beleértve a tulajdoni lap tartamába történő betekintést is, a Földhivatali Portálon tölthetők le. A földhivatal a kérelemben szereplő adatokat a személyazonosság igazolására szolgáló arcképes okmány (személyi igazolvány, vagy jogosítvány) és lakcímkártya alapján ellenőrzi.

A kérelmezők a földhivatalhoz benyújtott kérelemben, belejelentésben, valamint az ingatlanokkal kapcsolatos más hatósági ügyekben az ingatlan-nyilvántartás aktuális tartalmát (adatok, jogok, tények) kötelesek használni. Ehhez a földhivatal biztosítja a bíróságok, ügyészségek, a helyi önkormányzatok és más közigazgatási hatóságok részére az ingatlan-nyilvántartás tartalmának - jogszabályok által meghatározott feltételekkel történő - megismerését.

Az ingatlan-nyilvántartási adatok szolgáltatásával kapcsolatos további részletekért, kérjük, látogasson el a Földhivatali Portál oldalára.


cimer_lechner_takarnet_logo
Üzemelteti a Lechner Nonprofit Kft.


Üzemelteti a Lechner Nonprofit Kft.