Üdvözöljük a földügyi szakág TakarNet honlapján!


Tisztelt Ügyfelünk, Kedves Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályából az Alaphálózati és Államhatárügyi Osztály, a Földügyi Fejlesztési és Üzemeltetési Osztály, a Kozmikus Geodéziai Osztály, a Szolgáltató Osztály, a Távérzékelési Osztály, a Térinformatikai Osztály, valamint az informatikai támogatást biztosító Informatikai Főosztályból az Informatikai Osztály6 feladatait 2019. április 1. napjától - az ingatlan-nyilvántartási és térképészeti feladatok átrendezéséről és az azzal összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 59/2019. (III. 25.) Korm. rendelet 1.§ (1) bekezdése értelmében - a beolvadásos kiválással beolvadó osztályok feladatait jogutódlással, a Lechner Tudásközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Lechner Nonprofit Kft.) látja el.

Az intézményi integráció eredményeképpen 2019. április 1-étől minden szerződéses, partneri, illetve egyéb jogviszonyban a Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) helyébe jogutódként a Lechner Nonprofit Kft. lép, a jogfolytonosság biztosítása érdekében.

A Lechner Nonprofit Kft. adatai:
Székhely: 1111 Budapest, Budafoki út 59.
Adószám: 24225221-2-43
MÁK számlaszám: 10032000-00332921-00000062

Kérjük, hogy a jövőben a fenti adatokkal szíveskedjenek a leveleiket címezni, számláikat megküldeni.


Az elektronikus tulajdoni lap másolat szolgáltatás bevezetését, vagyis a TakarNet rendszer éles üzembehelyezését követően a regisztrált felhasználók honlapunkon keresztül belépve is igénybe vehetik a csak számukra elérhető on-line földhivatali szolgáltatásokat.


A hálózat használatát és igazgatási szolgáltatási díjait szabályozó FVM rendelet szövege itt olvasható.

A rendszer éles üzemelése 2003. április 14-én indult.


A földügyi szakág felépítéséről, a földhivatalok feladatairól, elérhetőségükről, a különböző típusú földhivatali adatszolgáltatásokról és az ügyintézés menetéről a Földhivatali Portálon kaphat hivatalos tájékoztatást.