Belépés regisztrált felhasználók részére
A hálózat használatát és igazgatási szolgáltatási díjait szabályozó FVM rendelet szövege itt olvasható.

A rendszer éles üzemelése 2003. április 14-én indult.

A belépés csak érvényes digitális igazolvánnyal lehetséges.
A csatlakozás feltételeiről és az igazolvány igényléséről itt tájékozódhat.Tájékoztatjuk, hogy a TakarNet rendszerbe történő belépést követően Ön a Lechner Nonprofit Kft. elektronikus információs rendszerét használja.
A rendszer használata során a rendszerben végzett felhasználói tevékenységek rögzítésre, naplózásra kerülnek.
A rendszer jogosulatlan használata tilos, és büntetőjogi vagy polgárjogi felelősségre vonással jár.
A rendszer használata egyben a felhasználó előbbiekbe történő beleegyezését is jelenti.


Belépés a TakarNet rendszerbe


Megjelent a Firefox 72.0 verzió

A Firefox böngésző 71.0 verziójának használatakor a TakarNet rendszerbe történő belépéskor tapasztalható hiba a 2020. január 7-én megjelent Firefox 72.0 verziónál már nem jelentkezik.

A TakarNet rendszer a Firefox böngészők közül a Firefox 70-es vagy annál régebbi, illetve a 72-es verziókkal kompatibilis.

Amennyiben Firefox böngészővel kívánja használni a TakarNet rendszert, akkor a fenti verziók valamelyikét használja!


Belépési hiba a 2019. december 3-án kiadott Firefox 71.0 verzió használatakor

A Firefox böngésző 71.0 verziójának használatakor a TakarNet rendszerbe történő belépéskor az következő hibaüzenet jelenik meg:
"A biztonságos kapcsolat sikertelen. Hiba történt a következőhöz csatlakozáskor: www4.takarnet.hu. Az SSL-partnerrel nem lehetett megtárgyalni a biztonsági paraméterek elfogadható beállításait. Hibakód: SSL_ERROR_HANDSHAKE_FAILURE_ALERT"

A TakarNet rendszer a Firefox böngészők közül a Firefox 70-es vagy annál régebbi, illetve a 72-es verziókkal kompatibilis.

Amennyiben továbbra is Firefox böngészővel kívánja használni a TakarNet rendszert, akkor javasoljuk, hogy a 71-es Firefox verzió mellé telepítse fel a Firefox ESR változatát és azt használja a TakarNet-hez. Az ESR változat nem tartalmazza a legújabb funkciókat, de rendelkezik a legújabb biztonsági és stabilitási javításokkal.

Figyelem!
A Firefox ESR alapértelmezett telepítésekor felülírja a már telepített változatot! Amennyiben a normál változatot és annak minden beállítását meg kívánja őrizni, akkor az ESR változatot egy külön könyvtárba telepítse!
A Firefox ESR telepítése után a TakarNet igazolványt is telepíteni kell az ESR változatba! A böngésző szoftverben a Tanúsítványkezelőben a Kiszolgálók fülön kivételként hozzá kell adni a www3.takarnet.hu, www4.takarnet.hu, és www.takarnet.hu oldalakat a kiszolgálók közé.

Az ESR változat letölthető innen.


Belépési hiba az önkormányzati ASP rendszer használatakor

Azok az önkormányzati felhasználók akik egy böngészőben mindkét rendszer (TakarNet, ASP) igazolványát telepítették, előfordulhat, hogy nem tudnak a TakarNet rendszerbe belépni.
A TakarNet belépési probléma a következő megoldások valamelyikével feloldható:

  1. megoldás: A belépéshez a böngészőből ki kell törölni az ASP-s igazolványt. Ebben az esetben a tanúsítvány hiánya miatt nem tudja használni az ASP-s rendszert!
  2. megoldás: A Firefox böngésző esetén az ASP igazolvány törlése helyett, hozzon létre egy új Firefox profilt és ez alá telepítse a TakarNet igazolványt.
    A Firefox profil létrehozásához itt talál leírást.

Amennyiben a belépéskor hibaüzenet jelenik meg, a hiba elhárításához kérjük próbálja meg a következőket:

A belépéskor Mozilla Firefox böngésző használata esetén hibaüzenet jelenhet meg, miszerint:
"A kapcsolat nem biztonságos".

A hiba megszüntetéséhez a böngésző Tanúsítványkezelőjében a Kiszolgálók fülön kivételként hozzá kell adni a https://www3.takarnet.hu a https://www4.takarnet.hu és https://www.takarnet.hu helyet.

A szükséges beállításokról itt talál leírást

A belépéskor Internet Explorer böngésző használata esetén hibaüzenet jelenhet meg, miszerint:
"Ez a lap nem jeleníthető meg"

A hiba megszűntetéséhez telepítse az Internet Explorer böngészőbe a saját TakarNet-es digitális igazolványát.

A telepítésről itt tájékozódhat

A belépéskor Mozilla Firefox böngésző használata esetén hibaüzenet jelenhet meg, miszerint:
"A biztonságos kapcsolat sikertelen. Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: www4.takarnet.hu. Az SSL-partnerrel nem lehetett megtárgyalni a biztonsági paraméterek elogadható beállításait. Hibakód: SSL_ERROR_HANDSHAKE_FAILURE_ALERT"

A hiba megszűntetéséhez telepítse a Mozilla Firefox böngészőbe a saját TakarNet-es digitális igazolványát.

A telepítésről itt tájékozódhat

A belépéskor Mozilla Firefox böngésző használata esetén hibaüzenet jelenhet meg, miszerint:
"A biztonságos kapcsolat sikertelen. Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: www4.takarnet.hu. Érvénytelen tanúsítványt kapott. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló adminisztrátorával vagy e-mailes kapcsolattartójával, és adja meg a következő információkat: A tanúsítvány a hitelesítésszolgáltató egy másik tanúsítványával megegyező sorozatszámot tartalmaz. Szerezzen egy egyedi sorozatszámmal rendelkező új tanúsítványt. Hibakód: SEC_ERROR_REUSED_ISSUER_AND_SERIAL"

A hiba megszűntetéséhez a Mozilla Firefox böngészőben törölje a TAKARNET CA tanúsítványt a Hitelesítésszolgáltatók közül.

A szükséges beállításokról itt tájékozódhat

A belépéskor hibaüzenet jelenhet meg, miszerint a digitális igazolvány lejárt, vagy nem érvényes. Internet Explorer használata esetén "A webhely tanúsítványa hibás" üzenet jelenhet meg.

Hogy a hibaüzenet ne jelenjen meg, a belépés előtt egyszer telepíteni kell a TAKARNET-et a Hitelesíthető szervezetek közé.

A telepítésről itt tájékozódhat


Antivírus programok beállítása

Kaspersky védelem telepítése után jelentkező Takarnet kapcsolat elutasítás esetén végezze el a következő leírásban szereplő beállításokat.

Kaspersky beállítás leírása

AVG antivírus program használata során jelentkező Takarnet kapcsolat elutasítás esetén végezze el a következő beállításokat:

AVG beállítás leírása

Avast antivírus program használata során jelentkező Takarnet kapcsolat elutasítás esetén végezze el a következő beállításokat:

Avast beállítás leírása